Deniz Kuvvetleri

Saronic’in Yeni Deniz Devi Corsair: Otonom Geleceğe Doğru

Saronic, 24 metrelik insansız deniz aracı Corsair ile denizlerde yeni bir çığır açıyor. Seri üretime hazırlanan Corsair, otonom deniz sistemlerinde devrim yaratacak.

Saronic, Yeni ve En Büyük İnsansız Deniz Aracını Tanıttı: Seri Üretim Hedefiyle Yola Çıkıyor

WASHINGTON — Savunma teknolojileri alanında faaliyet gösteren startup şirketi Saronic, bugün yaptığı açıklamada en yeni insansız yüzey aracını piyasaya sunduğunu duyurdu.

Corsair” olarak adlandırılan bu araç, firmanın ürettiği üçüncü ve en büyük insansız deniz aracı olup, Pentagon’un seri üretime geçmeyi planladığı harcanabilir insansız dronlara yönelik taleplerini karşılamayı hedefliyor.

24 metrelik bu yeni insansız deniz aracı, 1.000 deniz mili mesafe kat edebiliyor ve maksimum 35 knot hıza ulaşabiliyor. 1.000 pound taşıma kapasitesine sahip Corsair, Saronic’in daha önce ürettiği 6 ve 14 metrelik modellerin yanı sıra, ABD Donanması’nın insanlı ve insansız gemilerden oluşan hibrit filo vizyonuna uygun şekilde tasarlandı.

Saronic’in kurucu ortağı ve CEO’su Dino Mavrookas, halka duyurudan önce yaptığı açıklamada, şirketin gelecek yıl “yüzlerce” yeni insansız deniz aracı üretmeyi planladığını belirtti. Şirketin bu talebi karşılayabilmek için seri üretime geçmeyi hedeflediğini söyleyen Mavrookas, henüz somut bir anlaşma olmamakla birlikte potansiyel müşterilerle çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.

“Şu anda geliştirilmekte olan beş prototip inşa ediyoruz” diyen Mavrookas, bu prototiplerin şimdiden son kullanıcılarla gerçekleştirilen canlı gösterimlerde test edildiğini belirtti. “Yüksek hacimli üretime geçiyoruz, gelecek yıl yüzlerce Corsair üretmeyi planlıyoruz ve bu sayı binlerceye kadar çıkabilir.” diye ekledi.

2022 yılında kurulan Saronic, ağırlıklı olarak Pentagon’un Replicator inisiyatifi kapsamında insansız yüzey araçları geliştirmeye odaklanmış durumda. Replicator programı, uygun maliyetli ve seri üretime geçebilecek insansız dronları hedefliyor ve bu araçların Çin ile olası bir çatışmada kullanılması planlanıyor.

Mavrookas’a göre, Saronic’in insansız deniz aracı pazarındaki en büyük avantajı, şirketin dikey entegrasyona sahip olması. Bu strateji, şirketin hem donanım hem yazılım hem de üretim süreçlerini tek bir çatı altında yönetebilmesine olanak tanıyor.

Donanma için önemli olan şey ölçek. Yani bu araçları büyük miktarlarda üretebilecek misiniz? Bu yüzden otonom platformları ölçeklendirmek için dikey entegrasyona sahip olmanız gerekiyor.” dedi.

Bu yılın başlarında Austin, Teksas merkezli şirket, Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleştirilen ve 8VC, Caffeinated Capital, Elad Gil ve NightDragon gibi yatırımcıların da katıldığı bir B serisi fonlama turunda 175 milyon dolarlık yatırım aldı.

Şirketin Pentagon’un taleplerinin önüne geçip geçmediği sorulduğunda Mavrookas, yatırımcıların bu kadar büyük bir fonu yalnızca net bir talep sinyali aldıklarında sağlayacağını belirtti. “Donanmanın bu yönde ilerlemesi gerekiyor. Satın alma davranışı değişiyor ve biz de bu talebi karşılayacak şekilde üretim ve geliştirme çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Kontratlar yetiştiğinde, biz de orada olacağız.” diye vurguladı.

Sosyal Medyalardan Bizi Takip Edebilirsiniz:

Haber Bültenimize Abone Olun!
Bültenimize katılmak için e-posta adresinizi girin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazarın Diğer Haberleri

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi sitemiz için devre dışı bırakınız.